تحولات لبنان و فلسطین

طبق تحقیقات صورت گرفته تاثیر یک بازی فکری به صورت گروهی بسیار بیشتر از همان بازی به شکل انفرادی است؛ بنابراین روانشناسان توصیه می‌کنند برای افزایش هوش، تمرکز و تقویت حواس مختلف فرزندتان، همکاری و مشارکت را فراموش نکنید.

جادوی بازی‌ها / بازی فکری چه تاثیری بر مغز کودکان دارد؟

با ورود فضای مجازی به دنیای حقیقی افراد، عدم تمرکز و به عبارتی حواس پرتی در سنین مختلف خصوصا کودکان افزایش پیدا کرده است. در همین راستا والدین بیش از پیش در تلاش هستند تا با فعالیت‌هایی از جمله بازی‌های گوناگون، به افزایش قدرت تمرکز و تقویت حواس فرزندشان کمک کنند.

طبق نظر کارشناسان حوزه روانشناسی، بازی‌های فکری می‌توانند ذهن افراد را در ابعاد مختلف تقویت کنند و این تاثیر بر کودکان به دلیل انعطاف بیشتر ذهنی شدیدتر است. بازی‌های فکری عموما با هدف تقویت بخش مشخصی از ذهن طراحی می‌شوند اما در نهایت سبب رشد ذهنی جامع و قابل توجهی خواهند شد؛ خصوصا بازی‌هایی که کودک را به پیروی از دنباله‌ها و نظم مشخصی از یک الگو دعوت می‌کنند، در راستای افزایش تمرکز بسیار کمک کننده هستند.

در ادامه به چند مورد از بازی‌های مفید و موثر برای تقویت ذهن کودکان اشاره کردیم که ممکن است با وجود آشنایی پیشین با آنها، هدف و نتیجه‌شان را ندانید.

کلمه بازی

بازی‌هایی که ارتباط نزدیکی با کلمات و معانی واژگان دارند، می‌توانند انتخاب خوبی برای تقویت تمرکز و حافظه باشند؛ به عنوان مثال اعضای بازی می‌توانند با تغییر دادن کلمات و قافیه‌های یک شعر، یک ترانه معنادار دیگر در قالب جدید خلق کنند و هوش و تمرکز خود را به چالش بکشند.

بازی‌های استراتژیک

انتخاب بازی‌هایی که نیازمند برنامه‌ریزی و سرعت در تصمیم‌گیری هستند، باعث افزایش قدرت تفکر و تصمیم‌گیری می‌شوند. بازی‌هایی مثل شطرنج این خاصیت را دارند و علاوه بر تاثیر ذهنی به آینده‌نگری فرد هم کمک می‌کنند.

بازی‌های دیداری

بازی‌هایی که با قدرت و هوش بینایی در ارتباط هستند نیز یکی دیگر از فعالیت‌های موثر در تقویت تمرکز به شمار می‌روند. برای انجام نمونه‌ای از این بازی می‌توانید با ایجاد یک تغییر در محیط، از فرد بخواهید تا آن را کشف کند. با این کار علاوه بر تمرکز، دقت فرد هم افزایش پیدا می‌کند.

جورچین

پازل یکی از بازی‌های قدیمی و موثر در تقویت حواس محسوب می‌شود و تاثیر قابل توجهی بر تقویت مهارت حل مسئله دارد. حل کردن پازل به صورت جمعی می‌تواند مهارت‌های گروهی فرد را هم افزایش دهد.

قصه‌سرایی

یکی از بازی‌های مورد تایید روانشناسان برای افزایش تمرکز و خلاقیت، داستان‌سرایی گروهی است. به صورتی که اعضای بازی با طراحی یک جمله، در نهایت با کمک هم یک داستان مستقل می‌سازند.

طبق تحقیقات صورت گرفته تاثیر یک بازی فکری به صورت گروهی بسیار بیشتر از همان بازی به شکل انفرادی است؛ بنابراین روانشناسان توصیه می‌کنند برای افزایش هوش، تمرکز و تقویت حواس مختلف فرزندتان، همکاری و مشارکت را فراموش نکنید چرا که تاثیر شما به عنوان والدین با حضور در بازی بیشتر از آن فعالیت اثرگذار است.

منبع: Diono

ترجمه: تکتم شریفی نژاد خبرنگار تحریریه جوان قدس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.